Rauhaniemessä muurataan. Keittiössä hellan alusta ja nurkka tulevat tiilistä. Kuvanottohetkellä saumaus on käynnissä ja tässä vailla puhdistusta. Enpä tietenkään osannut laskea tiilien määrää oikein, vaan pelkkään hellan alustaan meni toista pakettia tiiliä. Hukkapaloja ei tullut yhtään. Pakko tilata uusi kuorma! :)Täytyy sanoa, että kyllä on mielenkiintoista hommaa tämä muurarinakin oleminen :)

Tässä kuvia tilanteesta tällä hetkellä.



Eilen oli nukkekotikerhon kokous ja teemana punonta. Ninna oli tehnyt malliksi aivan uskomattomia  juttuja ja hänen opastuksellaan väänisimme kieli keskellä suuta kuka minkäkin mallisia koreja.

Tässä oma tuotokseni (markkeeraa leipäkoria), jota tein tasan kolme (!) tunia. Aluksi tuntui sormet olevan kuin nippu vaaleanpunaisia nakkeja, mutta työn edistyessä tuntui jo helpommalta. Kivaa touhua, tykkään tästäkin! :)



Kotiin tultua piti heti kokeilla toista materiaalia, jotta punontatapa ja Ninnan kallisarvoiset ohjeet pysyisivät paremmin hatarassa päässäni.. .Tämä on vielä kesken. Tästä muovipäällysteisestä rautalangasta en oikein tykkää materiaalina - on jotenkin hankala työstää, eikä lopputuloskaan ole niin hyvä mielestäni, kuin kangaspäällysteisellä rautiksella (leipäkori).

Tässä siis käytetty muovipäällysteistä rautalankaa. Jonkun sortin pyykkikori tästä kait tulee. Rauhaniemeen tämä ei kylläkään sovi, kun siellä eletään 1900-luvun alkua. No, ehkä annan piirun verran periksi tässä asiassa, mikäli tästä tulee onnistunut yksilö :)


Eipä tullutkaan pyykkikoria. :) Tämä saa nyt kuitenkin toistaiseksi hoitaa keittiön hellapuukorin virkaa, kunnes teen sinne kunnon puunkantotelineen.