17.-19.3. järjestettiin Viking Mariellalla (ensimmäinen lajissaan) "Nukkekoti- ja Miniatyyriseminaari", joka huipentui sunnuntaina Tukholman miniatyyrimessuihin.  Matkaan lähti ympäri Suomea 106 innokasta harrastajaa. Laivalla ohjelmassa oli erilaisia työpajoja ja mielenkiintoisia luentoja tuunauksesta, Victorian ajan muodista, nukkekodin nuken vaatteiden kaavoituksesta,  nukkekodin sähköistyksestä, muotinukeista (tulikohan tähän kaikki)... Kivaa oli myös tutustua uusiin alan harrastajiin.

Itse messut sekoittivat meikäläisen pään totaalisesti! Myytävä tavara oli laadultaan varsin korkealuokkaista. Niinpä rahat menivät sen siliän, mutta mieli oli kepeä ja onnellinen onnistuneista ostoksista!  Täytyy sanoa, että reissu oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut. Lämpimät kiitokset Leea Lehelvälle ja Riikkamaria Paakkunaiselle! Kiitos myös Larissalle (Vanninen), jonka kristallikruunutyöpajaan osallistuin, sekä Tarulle (Astikainen), joka "hiussalongissaan" opetti nukkekotinukkien kampauksia, sekä neuvoi muissakin hiusongelmissa, kuten pälvikaljussa yms. :)
Toki muitakin työpajoja oli, joten niidenkin vetäjille kiitokset! Eli summa summarum: Kiitos kaikille teille, jotka olitte mukana toteuttamassa tavalla tai toisella tätä ikimuistoista kokemusta!

Tämän kristallikruunun aloitin seminaarin työpajassa Larissan opastuksella ja tein sen tänään kotona valmiiksi. Lisäsin myöhemmin ylimmäisen osan ylimääräisenä, koska halusin  saada kruunusta suuremman.
462475.jpg      1123140.jpg

"Hiussalongissa" kampasin tälle rouvas-henkilölle nutturan. Tämä posliininukke (valitettavasti tässä vaiheessa vielä torso - kropan teen myöhemmin -  on muuten Tarun omaa tuotantoa.
Kuvat ovat kehnonlaiset puutteellisen valaistuksen vuoksi. Haluan kuitenkin laittaa ne nyt tähän, koska en jaksa odottaa, josko huomenna paistaisi aurinko... Tässä siis frouva nutturoineen

edestä...                                                                
462791.jpg           ...ja sivusta 462793.jpg

...ja toiseltakin sivulta   462794.jpg

...ja takaa                     462795.jpg