Eilisen nukkekotikerhon teemana olivat pääsiäiskoristeet ja "mämmin" valmistus. Oheisissa kuvissa omat valmistamani koristeet. Laitan myöhemmin kuvat muidenkin töistä, kunhan saan Britalta kuvat - oma kamera jäi kotiin.

Kranssi on oikeista koivun oksista väännetty.  "Pajunkissat" oikeita pieniä koristepensaan oksia, joiden silmut maalattu valkoisiksi. Koivun oksat ovat tähän aikaan jo liian isosilmuisia. Ninna oli löytänyt näin pieniä omalta pihaltaan ja jakoi näitä meille muillekin.

"Rairuoho" on jotain "ruohomattoa",  ja liimattu pullon tiivisteen päälle. Nuo koristepuput on Brita löytänyt viime vuonna Tiimarista.

"Mämmi" on valmistettu kuivista kahvinporoista liiman kanssa; tuohiropponen kansineen pahvista (kansi ei vielä ollut täysin valmis kuvaushetkellä). Tuohon "mämmin" pintaan suihkutin hiuslakkaa, jotta porot pysyisivät kiinni. Vielä kun siihen saisi oikean mämmin kiillon.... Hmm, mitenkähän sen saisi aikaiseksi - osaisiko joku kertoa?

489553.jpg

Löysin omalta pihalta samanlaisia pieniä koristepensaan oksia, kuin Ninnalla oli kerhossa mukana. Että tuleekin mieli vähästä onnelliseksi! :) Laitoin ne kokeeksi veteen, josko niihin kehkeytyisi pienen pieniä lehtiä. Olisivat ainakin hetken aikaa kauniit "pajunkissojen" kanssa.  Narsisseja täytyy yrittä vielä tehdä. Kerhossa ainakin Larissa ja Ninna tekivät niitä, ja olivat tosi taidokkaita.

489557.jpg

Lopuksi laitan tähän vielä vähän "epäkaupallisemman" virpomislorun, jonka myös lapsilleni opetin, kun olivat pieniä ja menossa virpomaan. Tämä versio viehättää minua paljon enemmän, kuin se, jossa suorasukaisesti töksäytetään lorun lopussa..."sulle vitsa, mulle palkka".

Tätä, ilmeisesti vanhempaa versiota toivoisi joskus kuulevan:


Virvon, varvon,
vihta uus,
niin kaunis, kuin kukkiva kuus.
Elämän onnea toivotan Sulle,
palkkaa ei tarvitse maksaa mulle!

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ!