Mieheni sisar, Kaija, asuu puolisonsa kera myös täällä Turun keskustassa. Piipahdin taannoin heidän luonaan ja sain Kaijalta aivan upeita kankaita, muun muassa erilaisia silkkejä ja huonekalujen verhoilukangasta, joka väreiltään ja kuvioinniltaan sopii hienosti Rauhaniemen kustavilaishenkiseen ruokasaliin. Eilinen ilta vierähtikin sitten verhoilutöissä.

Ensin pelkäsin, että raidoitus saattaisi olla hiukan liian leveää, mutta väärässä olin. Mielestäni kuvio sopii upeasti tuoleihin - tykkään tosi paljon (paitsi että parista tuolista unotui lisätoppaus; niistä tuli sitten turhan "lättänöitä")! Alkuperäiset päällisethän ovat sinivalkoruutuiset. Vaikka nekin ovat söpöt, ne eivät kuitenkaan tässä tapauksessa apteekkari Tigerin ruokasaliin ja sen henkeen sopineeet. Uuden kankaan väreinä ovat himmeät sininen ja kullankeltainen. Ja vaikka kangas on oikeastikin huonekalukangasta, sen työstäminen luontui aika mukavasti. Sellaisista "väkäleukaisista"
saksista (kutsutaanko niitä harkkosaksiksi?)  oli suuri hyöty rispaantumisen välttämiseksi, kun muuta keinoa minulla ei nyt ollut.

Tässä pari otosta. Laitan sisäkuvia heti, kun saan huonekalut paikoilleen.
1706543.jpg

Sohvan päällinenkin on myös uusittu. Kaijalle isot rutistukset ja kiitokset!

1706540.jpg