Monta kuukautta on hurahtanut hiljaiselon merkeissä. Rauhaniemen rakennuspuuhat ovat olleet täysin seis, vaikka välillä levottomana talon ovia auonkin ja katselen asioita "sillä silmällä". Kuten ennenkin olen todennut, minulla ilmeisesti täytyy vain olla välillä tauon paikka näissä hommissa saadakseni puuhastella ihan muuta. Huomaan kuitenkin taustalla kehitteleväni uusia sisustusideoita. Kun päätän ottaa tuon idean, niin eipä aikaakaan, kun vastaan tuleekin parempi... Ei siis pidä hötkyillä!

Rauhaniemessä voidaan hyvin. Aika kulkee verkkaisesti, niin kuin se tuohon aikaan tapasi tehdä. Kurjenpolven Vaili on edelleen Tigerin perheen hoivissa, ja he kaikki ovat häneen vallan ihastuneita; varsinkin pikkutytöt ovat häneen kovasti kiintyneet -  turhaa lienee sanoakaan, että tunne on molemminpuolinen. Erityisesti Rauhaniemen vanhan ruustinnan kanssa hän on syvästi ystävystynyt. Vaili on muun muassa kertonut kuulleensa joskus, että hänellä olisi jossakin päin maailmaa sisar - hän ei edes muista, kuka sisaresta olisi maininnut, totesi vaan, että voihan asia olla huhupuhettakin...

Joka tapauksessa Vaili viihtyy vierailullaan vielä tovin. Kurjenpolven Virpi kertoi, että sisaren yllättävä ilmaantuminen on pannut koko Kurjenpolven päiväjärjestyksen täysin sekaisin. Ja onko kuultu vielä kummempaa: sisar on kuulemma tuonut taloon tullessaan mukanaan kokonaisen kanalan! On siinä Vaililla aikanaan sulattelemista! Virpi oli sitä mieltä, että Vailin on nyt hyvä vielä rentoutua kaikessa rauhassa Rauhaniemessä, ennen kuin totuus sisaren ilmaantumisesta kanaloineen hänelle jossakin vaiheessa kotiin tultua paljastuu. Sanottakoon muuten, että koko Tigerin perhe kyllä tietää sisaresta, mutta asia on niin herkkä ja arkaluontoinen, ettei sitä sovi noin vain "pärskäyttää" päin kasvoja... Täällä onkin välillä aistittavissa hieman  "hyssyttelyn" ilmapiiriä.

Alla olevassa valokuvassa Kurjenpolven Vaili sekä Rauhaniemen pikkutytöt, Anna ja Ester Tiger,  poseeraavat Rauhaniemen ruokasalissa. Tytöillä on sylissään Vailin tuliaisiksi tuomat ihanat nuket, jotka Virpi on itse tehnyt. Lämmin kiitos vielä Virpille!

Tässä vielä lähempää