RUOKASALI - DINING ROOM
Kuvia ruokasalista sen eri valmistusvaiheissa. Nyt ovat Virpin käsinvirkatut pitsiverhotkin paikoillaan, joten huone alkaa olla kutakuinkin valmis - paitsi ainahan sisustus kuitenkin "elää".

Boordi ja tapetit printattu netistä.


Kattolistat ostettuja, itse maalattuja. Boordit ja katon kuviot printtejä.

Kristallikruunun olen tehnyt muuten aidoista kristalleista, paitsi siniset tikarihelmet ovat lasia. Kruunun aihio on Larissa Vannisen tekemä. Koska Rauhaniemen huonekorkeus on normaalia nukkekotikotihuonekorkeutta suurempi, lisäsin alkuperäiseen aihioon ylimääräisiä osia, jotta saisin siitä isomman. Suurensin alkupKruunukynttilät valoin itse. Kattorosetti on korun osa.
   
Piparkakkutalo on ostettu v. 2006 Nukke- ja Nallemarrkkinoilta.


Kovin täällä on vielä alastonta. Huonekaluja puuttuu paljon; nuo tummat kalusteet
eivät tule todennäköisesti tänne kuulumaan. Seinät ovat täysin paljaat, ja taulut ym. ripustan vasta viimeiseksi.
Pieni Sofia Tiger on nukahtanut kustavilaiselle sohvalle, jonka olen hankkinut Tukholmasta. Posliininukke on Liisa Salosen käsialaa.Tuolit on ostettu niin ikään Ruotsista ja kaakeliuuni Helsingistä, Nukke- ja Nallemarkkinoilta, samoin himmeli. Kaunis ja herkkä köynöskukka nurkassa on Taru Astikaisen taiteilema. Kaakeliuunin päällä olevat punaiset kynttilät olen valanut itse.Alla olevat kaksi ihanaa virkattua sohvatyynyä ovat Virpi Kanniaisen käsialaa ja saatu Nuket-listan joulukalenteriswapista v. 2007. Pöydällä Reuter-posliinia ja itse tekemäni kukkakimppu kuivakukista. 
Tuunattu kaappi.Tein palmun paperinarusta ja rautalangasta.
Palmun ruukun massailin jo aikoja sitten, mutta en aluksi kelpuuttanut sitä sen koon vuoksi. Tähän tarkoitukseen se on kuitenkin oikein sopiva. Massa on muuten sellaista "kevytmassaa", ja aika mukavaa työstää. Sininen raita piirretty värikynällä, lopuksi lakkaus päälle.Tässä vielä apteekarska Tigerin vanha perintöliina paikoilleen levitettynä ja mankeloituna.Oven suussa olevan siniruusuisen soittokellon vetimen tein todella pienin ristipistoin. Pitäisi löytää tai tedä itse tänne myös sopiva sivupöytä, jonka jälkeen ripustan lisää tauluja. Matot edelleen hakusessa, erkkeri on työn alla. Hommia siis riittää.


...vielä yksi lähikuva tekemästäni kristallikruunusta.


Alhaalla lähikuva vetimestä. Reuterin pienen posliinikannun ruusu osoittaa, kuinka pienistä ristipistoruusuista on kyse.

Pohjakangas on TODELLA pientä Aidaa. Löysin sitä sattumalta jo edesmenneen isoäitini käsitöiden joukosta. Mittasin koon, ja siinä näyttäisi olevan tiheästi 10 lankaa/1 cm.  Ongelmana tahtoo olla, ettei käsityöliikeistä meinaa löytää tarpeeksi pieniruutuista Aidaa. Mattoja pistellessä ei haittaa, vaikka aluskangas on harvempaakin, mutta tyynyihin ja noihin soittokellon vetimiin on parasta erittäin tiheä kudos, jotta lopputuloksena olisi mahdollisimman pieni kuvio.

Kun kirjonta oli valmis, jätin vajaat sentin levyiset reunat, jotka höyrytin alle ja liimasin kiinni. Kankaan läpi höyryttämällä nauhasta saa sopivan litteän. Tämä malli ja ohjeet löytyvät muuten Pamela Warnerin kirjasta "Miniature Embroidery for the Georgian Doll's House".
 


Kuvissa apteekarska Eufrosyne Tiger yllään tekemäni pitsialusasu, housut ja pieni paita. Hän istahti hetkeksi pohtimaan uuden pukunsa mallia ja kangasta: olisiko se silkkisamettia, vai henkäyksen ohutta sifonkia...

Lisää tauluja, jotka viimeistelevät kokonaisuuden aika mukavasti. Verhot ripustetaan lopuksi, kunhan erkkeri valmistuu. Maalasin Kurjenpolven Virpin Vailille kengät, joten hän (siis Virpi) virkkasi ruokasaliin pitsiverhot vastalahjaksi.

This charming porcelain doll is made by Finnish doll artist Taru Astikainen... 

...and underwears are made by me.


Here little Anna admires the new, charming lace curtains; handmade by Virpi

...and here she is wondering himmeli. Himmeli is a traditional Finnish Christmas decoration made of straw. I made this of hay.

 

 

Anna ja Ester Tiger. Hiukset, vaatteet ja Annan ruskeat nahkakengät itsetekemiä. Mallin kenkiin otin isoäitini 1-vuotis -kengistä, jotka suht' hyvässä kunnossa tänäkin päivänä. Pidän kenkiä suurena aarteenani piirongin päällä, ja niihin liittyy paljon rakkaita muistoja isoäidistäni, isästäni ja omasta lapsuudestani. Ne ovat myös olleet jalassa 1-vuotiskuvassa  sekä omilla lapsillani ettänyt 3-vuotiaalla lapsenlapsellani. 

Here you see two little girls, Anna and Ester Tiger. Dolls are made by two Finnish doll artists, Taru Astikainen (Anna) and Liisa Salonen (Ester). All clothes, hairs and Annas leather shoes are made by me, tiny dolls by Virpi.

Rauhaniemessä on tapana jouluna muistaa myös palveluskuntaa. Tässä apteekarska ja vanha ruustinna ojentamassa joulupaketteja sokerileipuri Olgalle ja uudelle sisäkölle.