No vihdoinkin sain otettua nuo kauan sitten lupaamani muurauskuvat keittiön hellanurkkauksesta.  Kuten havaita saattaa, paljon on vielä keittiössä viimeistelyhommia kesken. Hyllyjä puuttuu, sisäkatto on kesken, ikkunaverhoista olen tehnyt kahdetkin versiot, mutta ei olleet hyviä; milloin oli kangas liian paksua, milloin pitsi. Matto on tekeillä; on aika isotöinen, mutta valmistunee aikanaan. Erkkerinurkkaukseen teen luultavsti joko kiinteän penkin tai pöytätason hyllyineen. ...ja paljon, paljon muuta tavaraa ja kapinetta  tarvitaan.
660187.jpg

660189.jpg

Herrasväki Tigerillä on onni omistaa venäläissyntyinen, erinomainen kokki ja sokerileipuri nimeltään Odarka, joka keittiöapulaisen kanssa onkin kokeillut uuden hellan uunia. Erinomaiset leivät, sämpylät, kaakut, pikkuleivät ja piiraat siinä paistuvatkin, joten syytä huoleen Odarkalla ei ole - kyllä omassa leivässä ja leivonnaisissa tämän hellan kanssa pysytään, ja Vienolaankin riittää...
Apteekkari on tällä hetkellä käymässä Suomessa asuen osittain naimattomien sisartensa omistamassa Vienolan kartanossa  ja osan aikaa  Rauhaniemen keskeneräisessä vinttikamarissa. Herkkuja täytyy Odarkan - tai "Olgan", kuten lapset häntä kutsuvat -  mielestä olla. Kun Vienola ja Rauhaniemi sijaitsevat lähellä toisiaan, voidaan Rauhaniemen herkullisia leivonnaisia välillä kuljettaa hevoskyydillä Vienolan vanhojen neitien maisteltavaksi. Näin Olga voi puolestaan kiittää Vienolan  kokkia, Konradia, joka on Olgan veli ja jonka vastuulla on myös Rauhaniemen rakennusmiesten  aterioiden valmistus.

660192.jpg

Tässä lähikuva Olgan taikomista herkuista. Mukana on vielä ropposellinen mämmiäkin, vaikka pääsiäinen on jo ohi. :)
(Kuvun alla oleva kakku Sari Högströmin tekemä, kirsikkapiiras ja aito ruislimppu ostettu, karjalanpiirakat Nukke- ja Nallemarkkinoilta, muut leivoin  itse taikataikinasta, piparkakut oikeasta piparitaikinasta. Mämmin tein kahviporoista+liimasta ja lakkasin kynsilakalla, rapean lehtisalaatin laatikkoineen sain eräänä jouluna ihanalta tyttäreltäni).

660730.jpg

660764.jpg

Apteekkari Tiger on siis tullut Suomeen hoitamaan  "afäärejään", ja niinpä Rauhaniemen Olga ja Vienolan Konrad pitävät huolen siitä, ettei herran tarvitse käydä ravintolassa syömässä. Apteekarska on kirjoittanut miehelleen kaipaavia kirjeitä kertoen, että lapsillakin on pappaa ja Suomen kesää jo kovasti ikävä.