No niin, 19. päivän luukku on avattu. Paketti oli mielenkiintoisen muotoinen ja helisi lupaavasti. Sieltä paljastui sellainen taloustavara, jota ilman mikään huusholli ei voi tulla toimeen ainakaan 1900-luvun alussa, jota aikaa Rauhaniemessä eletään, nimittäin kunnon "maitopääläri"! Sisältö ei tällä kertaa ollutkaan maitoa, vaan kauniita, meripihkan värisiä ja vähän tummempia, särmikkäitä lasihelmiä (vai onko osa kristalleja). No, yhtäkaikki, helmet ovat erittäin, erittäin kauniita, ja niistä voisi joskus tehdä vaikka pienen kruunun. Tuo "maitopääläri" onkin sitten vähän fiinimpää mallia, nimittäin se on valmistettu kuparista! Ja kannessa on merkintä "2 öre" sekä pohjassa "5 öre". :) Tämä on niin hauskan ihana ja erikoinen kapistus, että ihan suupieliä väkisin vetää hymyyn. Kyllä Olgan passaa tällä Rauhaniemeen maitoa hakea. Kiitokset Virpille jälleen kerran!!

Mitäpä sanotte, eikö olekin ihanan persoonallinen ja samalla liikuttavan näköinen "pääläri"! Näitä ei varmasti ihan joka talossa olekaan! :)
1143957.jpg       1143968.jpg

Tässä vielä pohjasta kuva; tuli vähän liian tumma. Jos oikein tarkkaan tihrustaa, saattaa nähdä "5-äyrisen"! :)
Eräässä vanhassa sadussa haettiin "kymmenellä pennillä siirappia". Tällä kannulla vastaavasti haettaneen maitoa kahdella tai viidellä äyrillä... Ei sentään, Rauhaniemi elää elämäänsä kotoisessa Suomessa.
1143961.jpg
Kurjenpolveen lähti tarroja.