Apteekkari Tigerin tumma puku liiveineen on vihdoin valmis! Räätäli oli välillä komennettu muihin tehtäviin, joten kauan sai apteekkari pukuaan odottaa. Mutta kärsivällinen hän oli, sitä ei käy kieltäminen.

Pukukangas on tummansinistä, muistaakseeni puuvillan (vai oliko se pellavan) ja silkin sekoitusta, jonka sain mieheni sisarelta, Kaijalta. Apteekkari Tiger ja vaatturi lähettävätkin hänelle terveiset ja suuret, suuret kiitokset (Kaijalta on muuten myös apteekarskan silkkisamettinen pukukangas).  Liiviä varten jouduin ostamaan kankaan ihan kangaskaupasta, sillä varastoissani ei ollut sopivaa väriä. Tutkiskelin myös 1900-luvun alun miesten muotia, ja sieltä tulevat nuo leveät lahkeet.

Itse puvun teko kaavojen sovittelusta tumman kankaan ompeluvaiheeseen oli lievästi sanoen - haastava. Housut onnistuivat suitsait, mutta takin kaulus oli aivan mahdoton homma, eikä siitä lopultakaan oikei häävi tullut. Saa kuitenkin nyt olla; en enää jaksa sen kanssa. Liivit, vaikkei uskoisi, olivat kaikkein hankalimmat. Minulla oli kokeiltavina parit, kolmet kaavatkin, mutta homma ei vain sujunut. Lopulta tein lautasliinasta omat kaavat  suoraan nuken päälle, ja niillä viimein  onnistuin. Vaikka tuo takin kaulus vähän närästääkin, olen kuitenkin lopputulokseen varsin tyytyväinen. Saumoista olen ommellut osan koneella, osan käsin, oikein hankaliin kohtiin käytin tipan liimaa.

Tässä muutama kuva, jossa E. Tiger näyttäytyy rohkeasti ilman hiuksia. Itse kuontalo lojuu "päänahan" kera tuossa pöydällä, ja siitä onkin tarkoitus loihtia apteekkarille kunnon kampaus. Se onkin sitten jo aivan toinen juttu, joten siitä myöhemmin.

  

Apothecary Edward Tiger has a new dress;  made by me. I had so many difficulties to work with it, but anyway I'm  satisfied with this issue.

Meillä oli kerhotapaaminen tammikuun viimeinen sunnuntai, jossa aiheina olivat marmorointi ja koristemaalaus. Valitettavasti kamera ei ollut mukana, joten nyt on nähtävillä vain nämä omat vaatimattomat tuotokseni. Marmorointi on aika jännää tehdä, ja helpostikin saa aikaan mukavannäköistä jälkeä.

Kokeilin tekniikkaa aluksi tällaiselle puupalalle:

Koristemaalasin myös tämän pienen vakkasen akryylivärein:

Marbling (test specimen) and  ornaments by me.